Chef’s Table på Netflix

Chefs table netflix

Är just nu helt betagen av Netflix dokumentärserie Chef’s Table.  Javisst den handlar om mat, men den är så mycket mer. Den är uppdelad på sex avsnitt där varje avsnitt porträtterar en stjärnkock. Första avsnittet handlar om Massimo Bottura som itelienska Osteria Francescana, ansedd som världens tredje bästa restaurang. Det var väldigt intressant att höra om hans resa, motgångar och hur han träffade sin hustru i USA. En riktigt romantisk historia. Sedan att maten är helt otrolig och inte ens går att föreställa sig hur det är möjligt att skapa de konstverken är totalt fascinerande. Serien har fått väldigt högt betyg på IMD och den är verkligen kanoners. Och även Sverige har ett alldeles eget avsnitt. 

Rolig historia också om hur hans dessert Oops I dropped the Lemon Tart uppfanns. Det var en kollega till Bottura som tappade Citronkakan precis innan den skulle serveras. Han blev alldeles likblek berättar de. De räddade upp det genom att omstrukturera det hela till att det skulle se ut som om det  var meningen, som ett konstverk.  Så de kraschade även den andra och serverade det så, succé. 

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *