Peanut Butter Pie

Peanut butter pie 

Peanut Butter Pie, eller Jordnötssmörpaj. Här kommer receptet från min middag med Rose-Marie. Det är en jordnötssmörpaj som fullkomligt smälter i  munnen. Men den är mäktig så en paj räcker till många. Du kan dekorera den på tusen sätt. Jag ringlade lite smält mörk choklad och smält jordnötssmör över osv. Se nedan. Jag tycker alltid att det är så gott med frukt och bär och gör det hela fräscht, så jag plussade på med lite hallon.

Peanut butter pie

 

Peanut Butter Pie (1 form på ca 23 cm)
Print
Ingredients
  1. Skalet
  2. 1 form (jag använde en engångs-folieform på 23 cm)
  3. 22 hela Oreo cookies (jag använde chokladfyllda)
  4. 4 msk smält smör
  5. Fyllning
  6. 1½ dl färskost, rumsvarm (t ex Philadelphia)
  7. 1½ dl vispgrädde
  8. 1½dl jordnötssmör
  9. 1 dl florsocker
  10. Dekoration
  11. Mörk choklad, jordnötssmör, hallon, chokladgodis t ex snickers, jordnötter, mynta
Instructions
  1. Skalet
  2. Sätt ugnen på 180 C
  3. 1. Krossa Oreo cookies tillsammans med fyllningen i dem. Lägg  t ex i dubbla påsar och använd en mortel eller hammare att finfördela dem med. Tillsätt det smälta smöret och rör om så det fördelas väl med kexsmulorna.
  4. 2. Tryck ut massan i formen och lite upp på sidorna (så gott det går). Använd gärna ett glas för att trycka till botten ordentligt.
  5. 3. Förgrädda botten i ca 10 minuter. Ta ut och låt svalna.
  6. Fyllning
  7. 1. Vispa grädden
  8. 2. Rör ihop jordnötssmör med färskosten och tillsätt till grädden. Rör ihop.
  9. 3. Tillsätt florsocker och rör ihop allt väl. Häll i avsvalnade formen och ställ i kylskåp i minst två timmar. Gärna över natten
  10. Dekoration
  11. Smält några bitar mörk choklad och ringla över den kalla pajen. Smält någon matsked jordnötssmör och ringla över den kalla pajen. Skär eventuellt upp några bitar av en snickers eller liknade och lägg på pajen. Strössla över lite jordnötter, hallon, mynta och liknande.
Notes
  1. Du kan byta ut Oreos mot Digestivekex
Lindas Matstuga https://lindasmatstuga.se/

Linda

2 kommentarer

  1. Låter riktigt gott. Förgräddas på vilken temperatur? Och inte in i ugnen efter det?
    Peter

    • Ja, supergott. Tack för att du uppmärksammade mig på att jag glömt skriva in gradantalet. Det ska vara 180 grader. Förgrädda i ca 10 min:-) Har ändrat det i receptet nu också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *