Krabbfiske, Langos och Grebbestad

Langos

Alltså, Smögenlangos från Langosboden i Grebbestad. Jag dör så gott! Missa inte om ni är i Grebbestad. 

Grebbestad

Dagens utflykt från basen i Fjällbacka blev alltså Grebbestad. Sådan fin liten sommarstad nära Fjällbacka. Grebbestad har lite fler butiker, restauranger och caféer än Fjällbacka.

Grebbestad

Underbart att vandra utmed den långa bryggan, äta glass och dricka iskaffe i solen och värmen. Vi stannade till och köpte aioli, baguette, tångknäcke i en fiskbod. Tillbehör till de purfärska räkorna och havskräftorna vi köpte av en fiskare då han kom in med sin fiskebåt sent igår kväll. 

Grebbestad fjällbacka

Självklart blev det stranden (inte världsvarmt i vattnet) och för första gången någonsin: 

KRABBFISKE! Tur att vi fick experthjälp av en 10-årig pojke på stranden. Han visade hur vi skulle hitta blåmusslor, knacka sönder för att använda som bete, dvs till klädnypan som man sänker ner. Vips så var krabborna på klädnypan som man drog upp. Han lärde oss också att man högst har krabborna i två timmar i hinken innan man släpper ut dem i havet igen. 

Räkor havskräftor

Dagen avslutades med världsgod middag ute på terrassen: purfärska havskräftor, räkor, aioli, ostar, jordgubbar, baguette, vitlöksbröd. Perfekt sommarkväll då man känner sig sådär extra lycklig över skrattande barn, fina minnesvärda semesterdagar och livet i största allmänhet. 

Följ min blogg med Bloglovin

Linda

5 kommentarer

 1. Hej!
  Jag tycker att du har väldigt fina bilder i bloggen nu och recepten är ju bra som vanligt men att man kan spara dem på ett enkelt sätt är väldigt positivt.
  Bra av dig att gå på din inre känsla och bryta när det inte kändes rätt.
  Hälsningar, Maud

  • Tack så så mycket Maud! Så givande feedback. Verkar som att det är bra att ha recepten på det sättet jag har nu. Så vi fortsätter på inslagen bana:-)

  • Åh, glad att se dig här Jessica. Den där langosen var ’to die for’. Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *