Jordgubbsgrottor med smak av rosor

Tredje natten jag har bakat till mina elever nu. De tar studenten och jag ville ta en ’sista fika’ med dem. Jag har fyra klasser som tar studenten och varje klass har cirka 30 elever, så rätt mycket baka har det blivit på sena kvällar. Dagens medhavda fika blir jordgubbsgrottor för att det är så härligt somrigt.

Du behöver:

200 g rumsvarmt smör

1 tsk vaniljsocker

1 dl finkornigt strösocker

4½ dl vetemjöl

Jordgubbssylt

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 C

Vispa ihop smör, vaniljsocker och sockret, gärna med elvisp så att det blir luftigt och vitt. Häll i mjölet och vispa på lite. Häll ut den på mjölat underlag och dega ihop till en slät deg med händerna. Dela degen i fyra klumpar och rulla varje så att den blir sådär 4 cm tjock. Skär varje rulle i fyra bitar. Gör en boll av varje bit och lägg i muffins eller bullform. Tryck med tummen ett hål i mitten. Fyll varje hål med en klick sylt. In i ugnen sådär 15 min.

Rör ihop 2 dl florsocker med 2 msk vatten och 1 tsk rosvatten till glasyr. Då de kommit ur ugnen klickar du på lite glasyr och låter dem kallna.

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *