Vill du också ha tårta?

Godaste tävlingen någonsin, garanterat! Arla firar 100 år och bjuder på tårta! Jag har fått äran att tävla ut två Tårtogram till er mina så kära läsare.

Arla 100 år

Idag fick jag själv testa på ett tårtogram då ARLAs jubileumstårta levererades hem. Obeskrivlig lyx och feel-good- känsla på den. Gissa om den var god? Vit chokladmousse, massa hallon och grädde. LJUVLIG. Det är i år hundra år sedan svenska bönder slöt sig samman för att sälja mjölk. Den 26 april firar Arla dessa 100 år och det firas här på Matstugan med att ge två av mina läsare en bageritårta.

38465F30-9F56-41EF-BA83-F81290029962

Så här tävlar du:

För att vara med och tävla, skriv ditt bästa kalasrecept i kommentarsfältet: Det kan vara dina bästa låttips, mattips, tårtgarnityr, dans, lekar etc. Helt enkelt tips för ett bra kalas! Arla delar med sig av sina bästa kalasrecept HÄR.

Tävlingen avslutas om precis en vecka söndagen den 3/5 kl 23.59.

Jag väljer ut två lyckliga vinnare som får hämta ut en tårta på närmsta bageri! (bagerier anslutna till Din Bagare https://din-bagare.se/medlemmar/)

Glöm inte ange e-post så att jag kan kontakta dig om du har vunnit. Ev vinstskatt betalas av vinnaren. Glöm inte följa Matstugan på Bloglovin för att inte missa någon rolig tävling eller bra recept.

Linda

13 kommentarer

 1. Oj wow vilken smaskig tävling! Mitt bästa kalasrecept är: Lite utklädnad på en vuxen, någon spännande berättelse/händelse (som att en katt har blivit stulen, någon har tjuvat en trollskatt eller Pippis guldpengar är borta) och så ska barnen hjälpa till ställa allt tillrätta genom uppdrag, skattkartor eller lekar. Det ska vara spännande, kanske lite läskigt och väldigt roligt med kalas 😀 Så här är våra kalas!! 🙂

 2. Mitt bästa kalasrecept är att hitta på några lekar. Funkar både för stora och små. Anpassa leken efter barnens ålder och vuxenlekarna efter vilka som är på plats. Just vad gäller vuxna kan tex en lagindelad frågesport vara en barriärrivande faktor som får folk som inte känner varandra att börja prata och mingla. Brukar vara riktigt kul!

  KRAM!

 3. De roligaste kalasen tycker jag är när det är blandat med vuxna och barn, vänner och släktingar. Man ska inte ha tillbringat dagar med att baka och städa för då är man helt slut när kalasdagen är. Nä, slappna av, köp hem lite gott, släng ut lite ballonger åt barnen. En liten tipsrunda med frågor om kalasbarnet är också trevligt.

 4. Mitt bästa kalastips är att ha ett roligt tema för kalaset tex pirater, troll, spöken, djur, rymden el liknande och så anpassar man kalaset därefter: hittar på mat och lekar och dukning som passar till temat. Även tårtan får naturligtvis skräddarsys: vara läskig på ett läskigt kalas och rolig på ett humoristiskt kalas, ett djur om temat är djur. Roligt också om man kan ha maskerad och barnen kan klä ut sig efter temat dessutom, liksom föräldrarna som håller i kalaset förstås.

 5. Ha kalaset på en 4-H gård! Man behöver inte fixa nåt hemma, alla barn kan springa runt, leka kull, gå runt & titta på djuren, grilla korv & marshmallows, sen kan man fixa lite fiskdamm, det är alltid uppskattat 🙂

 6. Med två ”vinterbarn” – och de flesta kalas inomhus – blir det till att tänka till lite. Jag tycker att vi lyckades bra sist, och det gjorde vi genom planering! Jag stressar lätt upp mig, och har med åren insett att det inte är värt att stå uppe hela natten och baka den där tjusiga tårtan. Keep it simple! Jag gjorde kakor (bland annat de underbara daimsnittarna) som är perfekta att frysa in (då går det att börja långt innan).

  Och sedan ha ett schema över kalaset. Låter kanske tråkigt, men det fungerade kanon!

  Exempel på ett 2-timmarskalas:

  11:00 Korv

  11:25 Paketöppningsleken (snurra en flaska – och öppna det paket som flaskan stannar på).

  11:45 Lek 1

  11:55 Lek 2

  Japp, det går undan när det gäller barn… Vissa lekar får tas om flera gånger ;-). Vi körde dansstopp och minnesleken (lägg föremål på en duk, sedan går en eller flera ut ur rummet och de andra plockar bort en grej eller flera. Det gäller att komma på vad som är borta). Finns massor av lekar! Googla er fram vad som passar er.

  12:05 Fri lek medan mamman/pappan fixar fikat.

  12:20 Fika! Åter igen, gör det enkelt. Det flesta barn gillar glass. Gör en marängsviss. Låt barnen ta på sås och strössel själva om de vill. Lite födelsedagssång.

  12:40 Avsluta kalaset med en fiskdamm, skattjakt eller kanske sätta morot på Olof som vi gjorde på Vilmas Frostkalas :-).

  Lycka till!

 7. En skattjakt ! skit kul att få rita en karta som barnen sen får leta efter. Så kan man lägga ner små goodiebags i en kista med godis och choklad pengar i !:) anpassa svårighetsgrad beroende på ålder 🙂 Eller bjuda på fruktdjur! finns massor med olika djur man kan göra med hjälp av frukt ! har man inget stort kalas kan ju detta va ett moment med pyssel om inte annat 🙂

 8. Mitt bästa kalastips är:

  *låt barnen vara med och planera (mycket roligare så)

  *mycket ballonger

  * plockmat tex; små grillspett med korv, köttbullar och minitomater, fruktspett, chokladdoppade marshmallows på spett, minipizzor, snittar, minitoast med chevre osv.

  *glass med olika tillbehör; strössel, minimaränger, nonstop, chokladsås, frukt.

  *klassiskt men uppskattat är en ”fiskedamm” så barnen får en lite goodiebag med sig hem:)

 9. Mitt första och bästa tips är att spara dammsugningen till efter kalaset 😉

  Barnkalas så bjud gärna på fruktfat, brukar vara minst lika poppis som godis, dela ut godispåsarna när barnen går hem!

  Är det för vuxna så är min favorit tapas eller en stor charkuteribricka, olika korvar, salami, oliver, röror, grisini, ostar m.m. Perfekt mingelmat och går då bra om folk droppar in olika tider och om man inte har sittplats till alla.

 10. Wow, vilken härlig tävling! Den skulle jag mer än gärna vilja vinna och mysa loss med lite fika och trevligt sällskap här hemma eller kanske ute i gräset nu när värmen har börjat komma.

  Mitt bästa tips på ett lyckat kalas är helt klart att komma på passande lekar. Det finns lekar för såväl vuxna som barn, och vill man toppa det hela lite extra kan man alltid bjuda in till någon show. Kanske kan en trollkarl komma och visa upp lite tricks eller varför inte bjuda dit en figur som kan krama och busa loss med alla barn? Vill även slå ett slag för Elinskalaskasse som är riktigt grym och smidig för den som inte orkar fixa och dona med allt själv.

  Kram Sanna

 11. Ett tips som blev mycket lyckat för mig var att fixa ett dansgolv i trädgården. I en liten berså slog vi upp en liten paviljong och satte en discokula i taket, fram med några glowsticksarmband och lyckan var gjord 🙂 Det blev mycket mysigt med syrenbuskarna runt om och den snurrande kulan ovan huvudet.

 12. Kalastips för barn i skolåldern: Tacodisco på en fredag! De flesta barn gillar tacos och fredagsmys så varför inte köra det som kalas!? Alla ingredienser i separata skålar tillfredsställer olika smakriktningar och efter maten kör man glass/godis/popcorn och barnen får röja på dansgolvet

 13. Är gärna med ♥

  Femåringen i huset är ett decemberbarn, och förra födelsedagen hade hon varit på så många kalas under året att vi var ”skyldiga” ganska många att bjuda igen.

  Vi kollade runt och hyrde till slut församlingshemmet för en billig peng – där finns en bollhall i källaren och massa redskap, så vi byggde en hinderbana där!

  Så enkelt och så bra det blev 🙂

  Lite fika först och sen fullt ös i bollhallen – när barnen ville ta paus kom de upp där vi fikat och drack lite och pysslade en stund.

  Avslutade med fiskedamm där det inte var sju kilo godis i påsarna, utan lite roliga smågrejer istället.

  Mitt recept: håll det enkelt och låt barnet vara med och bestämma – då blir det bra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *