Tomatrisotto, Kycklingklubbor med ingefära och persilja och sallad

Som min dotter har tjatat om denna tomatrisotto. Hon är helt galen i den. Båda äääälskar den. Har lovat nu i flera veckor att vi skulle göra den. Så så blev det.

Tomatrisotto ICA grill kyckling med ingefära och persilja

Till tomatrisotton blev det kycklingklubbor med ingefära och persilja från ICAs grillsortiment för 2015. Men vi tillagade dem i ugnen. De var riktigt riktigt goda. Kommer definitivt lägga dessa på grillen i sommar. Det kommer mycket med ingefära i sommar: smaksättningar till kött, fågel och fisk, i såser mm. Ingefära är riktigt inne just nu. Jag är lite sådär med ingefära, gillar ingefära i milda former, men har svårt när det smakar för mycket ingefära. Dessa var alldeles lagom i smaken av ingefära.

Tomatrisotto (för 4 pers minst)

280 g arborioris

4 tsk tomatpuré (en bra variant)

1 smörklick

olivolja

1 msk hackad gul lök

ca 1 liter grönsaksbuljong

½-1 dl parmesanost (riven)

Gör så här

1. Fräs löken mjuk i olivolja och en smörklick på låg värme utan att den får färg.

2. Tillsätt riset och höj värmen. Låt fräsa i ytterligare nån minut tills riset blandat sig väl med löken och känns torrt.

3. Tillsätt grönsaksbuljongen, en skopa i taget, under ständig omrörning.

4. Tillsätt tomatpurén och ytterligare grönsaksbuljong.

5. Fortsätt att tillsätta buljong under omrörning i totalt 16-18 min. Tills du får önskad konsistens på riset.

6. Till sist, tillsätt parmesanost.

Linda

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *