Äpple- och fläskfilégryta med grönpeppar

Äpple och fläskfilégryta 

Den här godingen till gryta fick vi hos min vän då vi sov över. Vilken kombo äpple, fläskfilé, grönpeppar och lite konjak. Verkligen robust god med syrligheten. Receptet hade hon hittat på Mitt Kök. Det var så gott att vi åt den även dagen efter till lunch. Tror faktiskt att den till och med var ännu godare dagen efter. Så man kan verkligen göra den här kvällen innan.

Du behöver (4 pers)

500-600 g fläskfilé

smör

flingsalt

nymald peppar

2 röda äpplen

1 purjolök

2 dl creme fraiche

1 msk kalvfond

1 1/2 dl vatten

1 tsk kinesisk soja

1 msk dijonsenap

1 1/2 msk grönpeppar i lag

1 msk konjak

1 1/2 dl cornichoner (små inlagda gurkor)

hackad persilja

 

Gör så här

1. Putsa köttet och skär det i skivor. Bryn köttet i smör i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Ställ åt sidan.

2. Skölj äpplena och skär i klyftor. Stek dem i smör i en stekpanna och ställ åt sidan.

3. Skölj och strimla purjolöken. Fräs i smör i en panna. Tillsätt crème fraiche, fond, vatten, soja, senap, grönpeppar och konjak. Låt koka ihop ett par minuter.

4. Lägg ner köttet och koka under lock cirka 5 minuter. Vänd ner cornichoner och äpplen. Smaka av med salt och strö över persilja.

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *