Bovetegröt

bovetegröt

Jag och barnen har börjat dagen med bovetegröt flera dagar på raken för att stärka upp immunförsvaret inför de återstående vintermånaderna. Vi har hållit oss friska så här långt och det skulle vara toppen att fortsätta så. Gillar det liter mer robusta i bovetegröten.Bra också att man gör ordning gröten kvällen innan och bara tar ut kastrullen och sätter på gröten på morgonen. Just den här gången bytta jag chiafrön mot psyllium, men jag tycker nog att chiafrön blir snäppet bättre.

1 portion

1 dl helt bovete

2 msk chiafrön

1 tsk kanel

3 dl mjölk (eller mandelmjölk/sojamjölk)

1 nypa salt

Gör så här

1. Blanda allt i liten kastrull. Ställ in kastrullen i kylen över natten.

2. Koka upp och låt det hela koka, under omrörning, i ungefär 10 minuter till en grötliknande konsistens.

3. Om det är för tjockt så häller du i lite extra mjölk. Toppa med bär eller frukt

Linda

5 kommentarer

  1. Jag lagade din lax i ugn med bönor, fetaost och oliver. Den blev supergod! Hittade inget bra recept på limeaioli. Kan du ge tips om det?

    Hälsningar, Maud

    • Vad roligt! Jag är lite lat där och köper limeaioli eller blandar ner lite vitlök, limeskal och en gnutta limesaft i en bra majonäs:-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *