Sojabullemacka med rödbetssallad

DSC_0069

 

Åt två stora sojabullemackor med rödbetsallad igår kväll, bara för att det var så gott. Man märker verkligen ingen direkt skillnad mellan vanliga köttbullar och dessa sojabollar. Brödet är den glutenfria julkavring jag gjorde i förra veckan. Helt otroligt god. På den lite romansallad, Sojabullar från Hälsans kök och rödbetssallad, se nedan. Perfekt julstämning i ett nötskal.

Du behöver

Sojabullar (Hälsans kök)

Glutenfri Kavring eller vanlig kavring

Rödbetsallad

Romansallad

(rostad lök)

Rödbetssallad

1/2 liter

2 stora rödbetor, ca 300 gram

1/2 äpple

1/2 msk ättiksprit

1/2 dl majonnäs

1/2 dl crème fraiche

1 krm salt

1 tsk dijonsenap

Gör så här

Skölj rödbetorna men skala dem inte och låt dem sedan koka i ca 40-50 minuter eller tills de är mjuka. Skölj dem i kallt vatten så att de svalnar avsevärt, gnid sedan av skalet med händerna. Tärna rödbetorna i 0,5-1 centimeterstora tärningar och lägg dem i en skål och blanda med ättikspriten.

Blanda majonnäs, crème fraiche, salt och senap i en skål, rör sedan ihop detta med de kalla rödbetorna. Skala äpplet och tärna det i lika stora bitar som rödbetorna och rör till sist ned dem i rödbetssalladen.

Linda

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *