Bakad camembert…Mmmmmm

bakad camembert

Bakad camembert är så galet gott att man smäller av. Det blir i ugnen till en dipp som man dippar grönsaker, bröd och kex i. Lite ostfonudue på enklast tänkbara sätt. Så perfekt också en helgkväll då man inte orkar stå i timmar och laga, för den här sköter sig alldeles själv i ugnen. Du behåller träasken i ugnen också till osten. Bara för att den är så fredagsmys så har jag nu lagt till en helt egen kategori som jag kallar Fredagsmys i listan. Ska fylla på den med en massa gottigheter som passar på fredagar speciellt bra, eller någon annan mysig kväll.

För 1 hungrig person som mys för 2 personer

1 liten rund Camembert

1 vitlöksklyfta (skivad)

1 timjankvist

2 msk olivolja

bröd, kex, grönsaker

bakad camembert

Sätt ugnen på 175 C

1. Ta bort plasten från osten och lägg tillbaka osten i trälådan.

2. Skär ett rutmönster i osten

3. Stick ner vitlöksskivor i osten och strö över timjan. Droppa över olivolja. Ställ på bakplåtspapper på ugnsplåt.

4. In i ugnen cirka 20 minuter. Ta bort osten från plåten och låt den sätta sig ca 3 minuter.

5. Doppa bröd och grönsaker

bakad camembert

Linda

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *