Bakad camembert är så galet gott att man smäller av. Det blir i ugnen till en dipp som man dippar grönsaker, bröd och kex i. Lite ostfonudue på enklast tänkbara sätt. Så perfekt också en helgkväll då man inte orkar stå i timmar och laga, för den här sköter sig alldeles själv i ugnen. Du behåller träasken i ugnen också till osten. Bara för att den är så fredagsmys så har jag nu lagt till en helt egen kategori som jag kallar Fredagsmys i listan. Ska fylla på den med en massa gottigheter som passar på fredagar speciellt bra, eller någon annan mysig kväll.
För 1 hungrig person som mys för 2 personer
1 liten rund Camembert
1 vitlöksklyfta (skivad)
1 timjankvist
2 msk olivolja
bröd, kex, grönsaker
Sätt ugnen på 175 C
1. Ta bort plasten från osten och lägg tillbaka osten i trälådan.
2. Skär ett rutmönster i osten
3. Stick ner vitlöksskivor i osten och strö över timjan. Droppa över olivolja. Ställ på bakplåtspapper på ugnsplåt.
4. In i ugnen cirka 20 minuter. Ta bort osten från plåten och låt den sätta sig ca 3 minuter.
5. Doppa bröd och grönsaker
Vad smart, måste pröva på detta!
Men fanken jag dör!!!