Vin chaud, lite som glögg, men inte alls lika söt, min absoluta julfavoritdrink. Igår när jag jag gjorde den så tog jag en bra apelsinjuice istället för att pressa apelsiner, funkar också. Mums! Trevlig Helg. Jag pysslar för fullt med förberedelser inför glöggminglet på söndag. Inte hunnit så mycket under veckan som jag hade planerat. Så gäller att ligga i NU!
Du behöver
3 dl apelsinjuice (färskpressad)
1 vaniljstång
4 msk råsocker
4 kanelstänger
4 stjärnanis
1 flaska rött vin
Gör så här
Häll apelsinjuice, socker och kryddor i en kastrull. Gör ett snitt i vanilstången på längden och skrapa ner fröna i kastrullen. Släng i stången. Låt koka tills vätskan nästan kokat bort och det har blivit sirapsliknande. Häll då över vinet och värm på. Servera, gärna med en skiva apelsin.