Blandsvamp, vin, bacon, grädde…..blev en hit. Gjorde den för 4 personer, men åt upp mer än hälften själv. Slevade liksom…
200 g svamp (vilken som helst som du gillar, jag använde fryst blandsvamp)
1 gul lök
1 pkt bacon
2 msk tomatpuré
2 tsk dijonsenap
2½ dl mellangrädde
½ dl vitt vin
Färsk basilika
svartpeppar, salt
Skär svampen lite grovt sådär. Hacka lök och klipp/skär bacon fint.
Stek på svampen och löken i l smör (om svampen är fryst så steker du bort vattnet först tills svampen börjar knäppa). Lägg över i tjockbottnad gryta. Fräs på baconet, lägg över i grytan. Tillsätt tomatpuré, senap, grädde och vin. Rör om. låt set småputtra några minuter.
Smaka av med salt och peppar. Dekorera med lite basilikablad.