Oxnö klippbad – Gudomligt

oxnö

Vackraste badet. Jo, förmodligen. Helt betagen i Oxnö Klippbad. Ett naturreservat med höga klippor, solvarma hällar, oslagbar utsikt, vikar och friskt, lätt salt vatten. Bästa havsbadet alla kategorier. Ligger lite utanför Dalarö, så perfekt för en dagsutflykt där man tar med picknick, vatten, filt, kanske en bra bok och finfint sällskap.

Pannacotta

Jag tog med picknick, den här salladen med rostad färskpotatis och sötpotatis. Till den lite olika skinka och fetaostkuber. Efterrätt blev pannacotta med jordgubbssalsa (receptet kommer ikväll, väldigt lätt och fräscht med youghurt). Bra i småburkar som man stänger igen och lätt tar med.

Oxnö

Ljuvligt. Så skönt och friskt vatten. Man blir lite förvånad fortfarande över hur varmt det är i vattnet ändå. På vägen hem stannade vi till vid en urmysig gårdsbutik på vägen som sålde egenkärnat smör och dessutom rökt fisk och ostar från små gårdar. Ni får se under dagen. väl värt att kika in där på vägen till eller från Oxnö.

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *