Sista kvällen i Lugano

DSC_0238

Sista kvällen i Lugano, Tessin blev det Pizza på lokala pizzerian. Jag testade för första gången 4 sorters ost: gorgonzola, mozzarella, taleggio och en annan som jag inte känner till. Galet gott. Stenugnsbakad pizza och så otroligt gemytligt. Ägaren kom ut och kastade boll med barnen i trädgården, och man ser ut över sluttningar med vinodlingar.

DSC_0241

Till efterrätt Tiramisu. Mums! Lugano är väldigt italienskt. De flesta kan lite tyska men det känns nästan som att man faktiskt är i Italien. Det är mycket pasta, risotto, pizza osv på menyerna, italiensk glass och man hör överallt italienska.

DSC_0233

Barnen hade under veckan kommit nära varandra trots att de inte riktigt kan göra sig förstådda. Karolina och Natascha pratar tyska och italienska och Annie svenska. Men där gick de ändå och höll varandra i handen, så sött.

DSC_0237

På vägen till pizzerian växte dessa blommor, stora och så intensiva i färgen: förkylningsblomman som jag kallar Echinaceablomma, eller vad heter den? Så fascinerande att se den växa på riktigt.

Linda

0 kommentarer