Chokladvåfflor med skumbananglass
Hehe, galet bra kombo. Dessa chokladvåfflor är inte speciellt söta så Sias Skumbanan Gräddglass blir så himlans mumsig till. Tricket för frasiga våfflor är att lägga i sådär 3 isbitar i smeten och kallt mineralvatten precis innan gräddningen. Är du sugen på traditionella våfflor eller något annan våffelvariant så spana in kategorin Pannkakor, våfflor, och så, där finns flera våffelrecept. Vill du undvika gluten så hittar du nu glutenfria våfflor hos Jessica.
Du behöver (sådär 8 st)
4 dl vetemjöl
½ dl kakao
2 tsk strösocker
½ tsk salt
1 tsk bakpulver
2,5 dl vispgrädde
1,5 dl mjölk
1 dl smält smör
2 dl kallt mineralvatten
3 isbitar
Gör så här
Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt grädde och smält smör och rör till en jämn smet. Tillsätt lite av mjölken i taget och vispa på. Tillsätt kallt mineralvatten, vispa och lägg i isbitarna.
Grädda våfflorna. Pensla lite emellan laggen med smör.
Så gott med Skumbananglass till!!
Men du, shit vad gott! Den där glassen låter ju spännande dessutom.
Kram kram
Chokladvåfflor låter spännande. Det måste jag testa. 🙂
Låter så otroligt gott. Choklad och banan passar fint ihop. Kram!
Skumbananglass låter väldigt roligt! Hur kommer man ens på idén från början? 🙂 Måste prova.