Bananpannkakor för stora och små

BananpannkakorHelggott och samtidigt nyttigt. Mina barn älskar bananpannkakor. De är hur enkla som helst att göra, men lite kluriga att steka. De är så lösa i konsistensen att de lätt går sönder då man vänder dem. Mitt tips är att använda en plättlagg, vänta så länge som möjligt med att vända dem och strunta i att de inte blir perfekta, ändå helg ju! Annat gott till helgfrukost är Amerikanska pannkakor och de godaste Nattjästa frukostbröd du kan tänka dig, bara att baka upp på morgonkvisten. Trevlig Helg!
Du behöver (för ca 2 pers)

2 mogna bananer
4 ägg
nypa salt
nypa kanel
smör eller kokosolja att steka i
Gör så här

Bara mixa bananer med ägg slätt. En nypa salt om du vill och några stänk kanel. Stek små pannkakor i smör eller kokosolja.
Ps. Smeten är annorlunda mot pannkakor och de blir inte lika fasta. Så klicka ut rätt tjockt med smet och vänta med att vända tills de är riktigt bruna, annars kan de lätt gå sönder. Gör inte heller för stora för då blir de för svåra att vända.

Linda

0 kommentarer

  1. Bananpannkakor är väldigt goda. Jag brukar ha i en klick jordnötssmör eller mandelsmör i smeten också. Kram och ha en fin helg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *