Smaskigaste Räkpastan med vitlök, vin och massa persilja

DSC_0067Tre portioner av den här pastan åt jag hos min bror med familj. På bilden gömmer sig räkorna under pastan, men de var där.-) Självklart åkte vi inte hem utan receptet! Här är det.

Du behöver

400 g skalade räkor

3 vitlöksklyftor

2 dl torrt vitt vin

1 dl grovt hackad bladpersilja

½ citron

olivolja, flingsalt, nymalen svartpeppar

Gör så här

Koka pastan al dente. OBS! Spar kokvattnet.

Skala vitlöken och hacka den fint. Fräs på den i en stor panna i ½ dl olivolja. Tillsätt vinet och reducera till hälften. Häll i 2 dl av kokvattnet från pastan. Koka ner igen till hälften.

Vänd ner pastan i vätskan och rör ner persilja och räkor (spara gärna några räkor att garnera med). Värm upp det någon minut medans du vänder runt pastan så att den blandas ihop väl med såsen. Dekorera gärna med några sparade räkor och citronklyftor. Strössla över lite flingsalt och mal svartpeppar över allt.

Ps. Prenumerera gärna på Matstugan så missar du inte recept, tävlingar, tips mm. Genom att gilla inlägget på Bloglovin’ så får fler ta del av receptet!

Linda

0 kommentarer

  1. Vilken härlig pasta. Skulle nog kunna få ihop något sådant av min kyl…

    Jag måste bekänna. Jag sprang aldrig idag. Jag peppade ju dig men själv kom jag aldrig ut. Det regnade och blåste så förbaskat…. En annan dag…:)

    • Jag kikade på Instagram om du skulle lägga upp en springbild:-) Men idag är en ny dag! Det tog emot för mig igår i gråvädret, men så fort jag började springa och blev lite uppvärmd så kändes det toppen (för att inte tala om efter;-). Pastan är en riktigt höjdare!

    • Heeeej Diana, blir så glad för kommentar när man är såhär på okänt vatten;-) Räkpastan är så himlans god och passar finfint som fredagspasta också. Fin helg på dig:-) Kramar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *