Råraka med magisk svampröra

Så här gott kan det ju knappast vara på en vardag tänkte jag då jag åt den krispiga rårakan med en krämig svampröra med trattisar, fetaost, honung osv. Den här rätten kan man göra som förrätt, huvudrätt, helgrätt eller vardagsrätt. Den passar verkligen överallt.
Du behöver
Rårakor (4 pers)
4-6 potatisar
smör, salt, vitpeppar
Svampröra
500 g svamp (valfri)
1 gul lök
1½ dl creme fraiche
½ paket fetaost (75g)
½ köttbuljongtärning
2 msk vatten
1 tsk honung
2 msk färska örter
salt, vitpeppar
smör
Gör så här
Rårakor
Skala och riv potatisen grovt med ett rivjärn. Hetta upp stekpannan med smör. Lägg i 1/4 av den rivan potatisen och platta ut så det blir som en liten pannkaka. Stek gyllenbruna och krispiga på båda sidor.
Svampröra
Rensa svampen. Stek i torr stekpanna tills svampen börjar knäppa, först då är det dags att tillsätta smör. Hacka löken fint och pyttsa ner med svampen. I med Crème Fraiche, fetaost, buljongtärning, vatten, honung, hackade örter. Smaka av med salt och peppar. Låt småputtra ihop sig lite.
Servera varje råraka med en generös klick svamp, såååå gott!

Linda

0 kommentarer

  1. Åh vad länge sedan det var jag åt rårakor! Det ska jag allt göra någon dag =)

    Svar:
    Jag hade glömt lite hur lätt det är dessutom. Riktig snabbmat:-)
    Linda /Matstugan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *