Höstig Kanelkyckling med ugnsrostad pumpa

Höstig kanelkyckling med ugnsrostad pumpa var mitt bidrag till Svensk Fågels tävling Pippi på Svensk Fågel förra året, min rätt vann! Ett riktigt Halloween bidrag. Grytan innehåller läcker kyckling, krispiga pekannötter och aprikoser i en sås med massa kanel, paprika och vitlök. 
 
hostig-kanelkyckling-med-ugnsrostad-pumpa4
Vi åt alla tills vi nästan storknade, t o m Magda.
 
Grytan tjänar på att göras dagen innan så att smakerna i den får stå och dra sig ordentligt i kycklingen och med varandra.
 
 

Det gjorde susen!

Annie satte sin magiska prägel på grytan

Du behöver

1 kg kycklinglårfilé
1 citron (saft)
3 tsk kanel
2-3 tsk smoked paprika (kan bytas ut mot vanöig paprika eller sweet paprika)
3 dl matlagningsgrädde
1 dl olivolja
4 vitlöksklyftor
salt,peppar
1 dl aprikoser
1½ dl pekannötter
 
Gör så här
Sätt ugnen på 200 C
 
Salta och peppra lätt på kycklingen och stek den snabbt i panna så de får en gyllenbrun yta. Lägg över i ugnsfast gryta.
 
Blanda citronsaft, kanel, smoked paprika, olivolja och fint skivad vitlök. Häll i samma panna som du stekte kycklingen och värm upp. Tillsätt grädden och låt småputtra i några minuter. Häll allt över kycklingen.
 
Skär aprikoserna i små tärningar och strössla över grytan. Häll i hela nötterna. Ställ in grytan i ugnen 20 minuter.
 

Rostad pumpa

Sätt ugnen på 175 C
 
Du behöver 1 butternutpumpa. Skär den på hälften och sedan i större klyftor på längden (ska bli minst 4 klyftor). Pensla på olivolja och strö på flingsalt. In i ugnen ca 1 timma. De ska bli lätt gyllenbruna.

Linda

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *