Melerade Chokladkolasnittar

Knäckig kolasmak uppblandad med rik chokladsmak, det blir resultatet då en klassisk kaka får en något ny tappning, i Hela Sverige Bakar utmaningen som jag fick av Kungsörnen. De melerade chokladkolasnittarna är mitt bidrag till den mönstrade småkakan.
Du behöver
100 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
2 msk ljus sirap
2 dl Kungsörnens extra fint mjöl
1 msk fin kakao
1 tsk vaniljsocker
½ tsk bikarbonat
Gör så här
Sätt ugnen på 175 C
Lägg ett bakplåtspapper på en bakplåt.
Vispa smör, socker och sirap fluffigt och vitt med maskin eller elvisp. Blanda mjöl, vaniljsocker och bikarbonat i en bunke och rör runt. Sikta ner mjölmixen i sockersmöret och vispa så att det blir en rätt smulig deg. Ta upp hälften av smuldegen. Sikta ner kakaon i den del som är kvar i degbunken och kör runt lite till med visp.
Nyp ihop respektive smulig deg med fingrarna till en deg. Dela choklad- och koladegen i två delar var, dvs sammanlagt fyra delar. Rulla ut varje del så att de är lika långa som plåten.Flytta över längderna till bakplåten. Lägg ihop en koladel med en chokladdel och rulla lite så att de fastnar med varandra. Platta till lite med handen på respektive längd.
Grädda ca 15-20 minuter i ugnen. Låt svalna något och skär sedan bitar på snedden.

Linda

3 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *