Vassego – En Hugo – Det är freeeeedag!

Hugo är en riktigt populär drink i Tyskland, speciellt södra Tyskland. Basen är Prosecco som jag är vansinnigt svag för. Från början kommer då drinken från Italien. En Hugo är en rolig variant där Proseccon får smak av fläder och mint. Friskt, sött, syrligt och festligt på samma gång.Jag använde mig av outspädd flädersaft (köpt på affären).
Hugo (per glas)
Prosecco
2 cl flädersaft (outspädd)
1 skiva lime
9 myntablad
is
(eventuellt mineralvatten)
Gör så här
Lägg myntablden i ett vinglas och muddla/mortla med en muddlare. Tillsätt flädersaft (obs! outspädd), is och Prosecco. Rör runt lite. Vill du spä ut alkoholen något så toppa med mineralvatten efter önskan, men det ska vara mer Prosecco än mineralvatten.
Så himlans bra att Prosecco finns på halvflaska. Ofta så blir Prosecco drinkarna en fördrink och då står helflaskorna med hälften kvar. Absolut perfekt lagom med en halvflaska.

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *