…är helt magiskt god. Det är min väns mans specialitet. Vi har blivit helt galna i den här hemma och den verkar passa till precis allt utan glass och choklad. Här ovan åts den med Ingelsta Kalkons goda korv. Det är nog hans hemliga ingrediens som gör den sådär magisk. Här är receptet, only for you.
Du behöver
Färskpotatis (för sådär 4 personer)
vitlöksklyftor
1½ tsk Italiensk salladskrydda
½ kruka timjan
Olivolja
salt, peppar
Gör så här
Sätt ugnen på 175 C
Borsta potatisen väl, men ta inte bort skalet. Skär potatisen i mindre bitar. Lägg i ugnsform. Häll över rätt mycket olivolja, hackade vitlöksklyftor, pudra över salladskryddan och lägg på timjankvistarna. Salta och peppra.
In i ugnen ca 45 minuter
Gaaaalet gott
Breaking news: den blev även god med ankfett istället för olivolja. Eller både och i kombination. Visade det sig.
Det låter riktigt gott. Det ska jag testa. 🙂 Både vitlök och italiensk salladskrydda är riktiga storfavoriter för min del, och jag kan tänka mig att de passar bra till potatis i ugn.
En annan favorit för min del är att göra nästan likadant, men med endast olivolja, rosmarin (gärna färsk, men även torkad fungerar utmärkt) och ev. lite salt. Mums! 😀