Vattenmelonkuber med balsamico

De här finurliga vattenmelonkuberna som verkligen är en smaksensation med lite balsamico ikommer från Systrarna Eisenmans Mingelmat som är en kanonbra inspirationsreceptbok! Gott till bl a lite kallskuret på buffébordet. Du kan förbereda kuberna och göra hålen några timmar innan, men fyll precis innan servering.

Du behöver (till ca 24 st kuber)
ca 350 g vattenmelon
Trögflytande balsamico
basilikablad (till dekoration)
Gör så här
Skär vattenmelon i kuber om 2½ X 2½ cm. Gör en liten fördjupning på sidan av kuben (med t ex änden av en ätpinne) i varje kub och fyll med balsamico. Jag och Rose-Marie kom på att det var väldigt smart att använda en barnspruta för medicin (som du kan få på apoteket). Vi fyllde dem med balsamico och tryckte hål med själva sprutdelen och tryckte i balsamico. Dekorera med basilika.

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *