Beer Can Chicken – Sommarens Hetaste Trend

Jag och Rose-Marie var på världens godaste tillställning med sommarens hetaste grillnyhet – Beer Can Chicken. Men inte bara det utan en massa annat gott. Det var Kronfågel och Spot and Tell som hade satt ihop en magisk kväll för oss bloggare.
Beer can chicken grillas allltså ovanpå en ölburk, till hälften fylld med öl. Den blir otroligt saftig och smakrik. I ölburken kan du gärna släng ner lite kryddor som rosmarin, timjan, vitlök, citrongräs, ja, vad du vill.Oerhört populärt på BBQs i USA.
På stora Landmann grillar på Gondolens tak grillades Beer can chicken, chipotlekryddad filé, kycklinglår och kycklingben med BBQ smoke. Utsikten var makalös. Vackraste i Stockholm.
Mys att träffa Rose-Marie en stund också. Många andra favoritbloggkollegor var också där bl a: Kinna och Diana. Ny bekantskap var bl a fotografen Carlos Norlén.
Förrättskyckling: Pulled BBQ Kyckling eller Sliders som Magnus Albrektsson kallar dem. Beroendeframkallande som bara den! Recept kommer såklart.

Lite instruktion till hur lätt det faktiskt är att rigga till en Beer Can Chicken. Man kan krydda den med vad som helst eller göra en god blöt rub till exempel. Bara fantasin sätter gränserna.
Underbaraste salladerna till kycklingen: Rostad ananassalsa, ljummen pastasallad med pecorino,sparris mm och potatissallad på grillad potatis. Ni ska få recept på rubb och stubb. Fick med mig hem en massa gott och alla recept så imorgoon blir det kyckling BBQ. Så ni kan se fram emot flera recept och bilder på hur man grillar till en Beer Can Chicken.
Du kan nu köpa färdigmarinerad Beer Can Chicken, men funkar också att ta en helt vanlig och krydda eller göra en rub till.
Hela härligheten. Missa inte den chipotlekryddmarinerade kycklingfilén från Kronfågel, hur god som helst.
Efterrätten, ja, mållös: Rabarber med rabarberkola, jordgubbar, mandelcreme, jordgubbssorbet och hemmagjorda mandelbiskvier.
Bästa tänkbara kvällen!

Linda

0 kommentarer

  1. Min man gör en fantastiskt god beer-can-chicken, och för några månader sedan så hittade vi en ställning för en sådan på Ullared. Den är kanon, då riskerar inte kycklingen att välta, plus att man kan tillreda potatisen i formen också. Mumsigt! Vi har gjort den hur ofta som helst.

  2. Den här gången har jag bloggat. =) Lägger in den här som länk till dig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *