Smoked paprika lax med matig sallad

Ja, ursäkta att jag tjatar med Salmalax är bästa laxen och smoked (rökt) paprika är bästa kryddan. Ingen tvekan! Men ni kan självklart använda vilken lax som helst. Det här är ett superlätt tips för att göra laxen smakrik.
Ser kanske lätt konstigt ut innan det har varit inne i ugnen. Men det ordnar till sig i ugnen. Mängden farinsocker/rökt paprikapulver är anpassat till den här biten Salmalax, större bit så dubbla mängden.
Du behöver
1 stor bit lax (jag använde Salmalax, den större varianten. Den säljs i två olika storlekar)
1 msk farinsocker
1 msk rökt paprikapulver
Salt,peppar
Gör så här
Sätt ugnen på 200 C
Lägg laxen på bakplåtspappersklädd plåt. Blanda farinsocker och rökt paprikapulver och gnid in på laxen så gott det går. Sätt den varma ugnen på grillfunktion och in med laxen. Den är klar då den har en innertemperatur på 48-50 C. Vakta så att ytan inte bränns. Låt laxen vila i sådär 5 minuter.

Servera med sallad på t ex avocado, mango, tomater, oliver, rödlök och minimozzarella bollar. Om ni kan hitta någon bra sås till så hör av er. Jag kom inte på någon, men det kan bli gott:-)

Linda

0 kommentarer

  1. Fisk är en favorit och den här laxen och salladen ser verkligen aptitretande ut. Munnen och magen säger "vill ha", trots att jag nyss åt middag, alltså ett gott betyg 🙂

    Svar:
    Tack så mycket:-)
    Linda /Matstugan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *