Choklad-kanel chip cookies

Det här är min fina bloggkollega Katarinas recept på underbara kakor med kanelchips.På henens blogg Hovkonditorn hittar ni så fantastiskt goda saker. Hon skickade mig kanelchipsen vid jul och jag bad henne om några bra recept, hon mailade bl a över det här. Jag tog här hälften kanelchips, hälften chokladchips. Ta alltså det du hittar. Kan tänka mig att vita chokladchips även de skulle smaka fantastiskt.

Du behöver
120 g smör, mjukt
1,2 dl farinsocker
4 msk strösocker
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
3 dl havregryn
1 dl Hersheys Cinnamon Chips
1 dl choklad chips
Gör så här
Värm ugnen till 175 ° C. Vispa smör, farinsocker och strösocker i en skål tills krämigt. Tillsätt ägg och vanilj, vispa väl. Kombinera mjöl och bakpulver, blanda i smörblandningen, rör om väl. Blanda i havre, kanel- och chokladchips (smeten kommer att vara styv). Gör med matsked klickar på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda 10-12 minuter tills lätt bruna.
Ps. Det fina fatet ovan med kakorna är naturligtvis från min keramikermoster

Linda

0 kommentarer

 1. Tack LInda! Jag kan känna doften ända hit. Kram

  Svar:
  Så otroligt goda kakor Katarina. De kommer jag göra igen, men då ta chokladchips, eftersom de underbara kanelchipsen inte finns här, TYVÄRR! Kram och 1000 tack för recpetet.
  Linda /Matstugan
 2. Oj oj oj vad sugen jag blev nu!! Detta skall jag prova snarast 🙂

  Svar:
  Heeeej! Vad roligt att du kikade in Noppi! De kakorna är så goda. Ha en fin helg!
  Linda /Matstugan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *