Chicken tikka masala – Vardagsversionen

Vardagen måste vara lätt och kvällsmaten god samtidigt. OK att fuska till det lite här och där med lite halvfärdigt. Bättre det än att slå knut på sig själv. Så klart så äter mina barn och jag fiskpinnar och färdiga köttbullar då och då, men just det hamnar inte här på sidan. Nu är jag i alla fall så nöjd med chicken tikka masala, som gjordes en vardag för någon veckan sedan med hjälp av en påse färdig kryddmix (vet ju ni som kikar på Instagram: matstugan). Det är en mjukare och mildare variant med lite grädde och youghurt i såsen. Så urbota god!!!
Du behöver
600 g kycklingfilé
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
500 g krossade tomater
1 dl vatten
1 påse tikka masala kryddmix (ca 40g, jag tog första bästa jag hittade, kommer inte ihåg vilket märke)
1 dl matyoughurt
1½ dl matlagningsgrädde
smör, salt
ris, nannbröd
Gör så här
Skala och skär lök och vitlök i skivor. Skär kycklingen i större kuber. Fräs på kyckling, lök, vitlök i smör i tjockbottnad panna eller en gryta. Salta lite. Häll ner tomaterna, vattnet och kryddmixen. Koka ihop med lock på i ca 10 min.
Ta upp kycklingen med hålslev eller gaffel och lägg i skål på sidan. Mixa såsen med stavmixer (eller i mixer). Häll tillbaka i grytan och tillsätt grädde och youghurt. Rör om. Lägg i kycklingen och koka upp och låt koka 2 minuter.

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *