Avsmakningsmeny med Vinotekets gudomliga viner

Den andra träffen med Vinotekets Vinpanel förra måndagen var minst lika magisk som den första innan jul. Vi bjöds på mat lagad till pefektion av Christian Hellberg krögare på Griffins Steakhouse (Årets Kock 2001). Vi fick under kvällen 6 små rätter som var specialkomponerade till Vinotekets viner (som alla finns med i en speciellt komponerad Vinpanelslåda). Först ut var The Gooseberry Bush med inslag av krusbär och persika (strofavorit hos oss i panelen och hos Vinotekets kunder), till det en delikat fjällröding med citronsyrad gräddfil, äppelcréme och forellrom. Allt gifte sig mer än perfekt.
Kvällen spenderades i PS lokaler på Söder tillsammans med ett gäng trevliga bloggkollegor, bl a Madeleine på Landleys Kök och Mikael på ScandinAsian Taste.
Därefter var det mjukt skummande och krämig jordärtskockssoppa tillsammans med mjukbakad purjolök med ännu ett vitt vin Picopoul de Pinet. Tredje rätten var blomkål på tre vis: kräm, paprikafräst och picklad. Lite syltad lök dessutom för syrans skull. Allt det delikata parat med Pinot noir Redtree från Kalifornien.
Thomas Major från Vinoteket guidade oss kunnigt igenom vinerna. Vinoteket är Sveriges äldsta vinklubb och har runt 400.000 medlemmar. Deras viner finns bara hos dem och kan alltså inte köpas på Systembolaget. De levererar dessutom fram till din dörr.
Därefter blev det chark och smak av pizza. Toppad med svampduxelle och pepparrotscreme. Till det Arpatin Barbera d’Alba. Det blev även en Nebraska entrecote toppad med stekta pimientos de padrón, som fullkomligt smälte i munnen. Lyxvinet Domaine Ville Rouge Crozes Hermitage Terre d’Eclats var vidunderligt gott. Det här vinet fick 90/100 poäng av den internationella vintidningen The Wine Spectator. Helt rätt!
Jag blev så charmad av den här tillyxade lilla snabbmatsrätten: Vitlöks- och timjansstekt lammkorv med tryffelmajo, rostad lök och en nypa gräslök (memorera som bra festmat!!). Mycket passande fick vi en Crianza Rioja till.

Vinpanelslådan levererad hem till dörren

Alla de viner som vi fick prova under kvällen finns i en speciallåda: Vinpanelslådan. Den innehåller 12 flaskor (två av varje). Priset är 1.649 kr. Om du anger koden blogg i kassan så får du fri frakt på lådan som levereras hem till din dörr. Här kan du beställa Vinpanelslådan.

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *