Ljuvliga fiskbiffar med skirat smör

Veckans godaste rätt: fiskbiffar som smälter i munnen tillsammans med rårörda lingon, skirat smör och pressad potatis. Magda och Annie älskade det också. Har varit så trött och slut de första dagarna efter jullovet. Magda är ledsen på dagis och det drar all energi ur kroppen. Men att komma hem till busungarna och krama och gosa med dem har gett tillbaka lite energi. Imorgon onsdag lämnar jag dem lite senare på dagis, vi får äta frukost ihop! På fredag är jag ledig och vi åker alla tre till Malmö för att hälsa på min kusin över helgen. UNDERBART! Men nu tillbaka till fiskbiffarna!
Du behöver
400 g sejfilé (tinad)
1 krm vitpeppar
1 tsk salt
2 äggulor
2 msk dill (hackad)
2 msk potatismjöl
1½ dl vispgrädde
Gör så här
Skär fisken i mindre bitar. Lägg bitarna i bunke och tillsätt alla andra ingredienser. Mixa med stavmixer eller matberedare. Låt stå och dra i sådär 5-7 minuter.
Klicka ut sådär 8 biffar. Stek dem bruna i smör, några minuter per sida.
Skirat smör

Beräkna ca 100 g smör per person
Smält smöret försiktigt. Det ska absolut inte brännas. Häll över i en kanna eller liknande. Låt stå ett litet tag så att det delar sig i en fett- och en vattendel. Rör inte runt i det. Fettdelen hamnar överst och den tyngre vattendelen i botten. Häll av den översta klara delen som är det skirade smöret från den grumliga delen (som du kastar). Du kan gärna hälla genom en sil.
Ps. Skirat smör fungerar perfekt till stekning då det inte bränner mat lika lätt som vanligt smör.

Linda

0 kommentarer

  1. Bara gjort fiskbiffar ett par gånger och tycker det är fantastiskt gott. Kul att barnen gillar det. Får nog testa. O har varit lite kinkig med maten det sista…. Mycket som händer just nu när jag börjat jobba, hemma med pappa samtidigt som vi håller på att flytta.

    Svar:
    Oj, jo, de reagerar ju så med maten då mycket händer. De straffar ut en lite för att de känner att man har svikit dem. Han har ju dock en mamma som lagar underbar mat så snart mumsar han nog glatt på igen. Hoppas det känns bra att jobba igen.
    Linda /Matstugan
  2. Åh det här ser otroligt frestande ut, nu måste jag ju laga det här med. Linsgrytan som du gjort var ju lika god som den lät så jag har höga förhopningar även på den här rätten 🙂

    Tack för inspirationen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *