Saffranslax

Lite saffran över kanske? Perfekt då gör du lätt en saffranslax, så mumsigt!
Saffranslax
4 laxfiléer
2 morötter
2½ dl mellangrädde
1½ tsk rosmarin
½ pkt saffran
1 tsk salt
svartpeppar
Gör så här
Sätt ugnen på 225 C
Lägg laxen i ugnsfast form. Skala och skär morötterna i tunna stavar och strössla över laxen. Salta och peppra, Vispa ihop grädde, saffran och rosmarin och häll över laxen. In mitt i ugnen ca 15 minuter.
Godare än den här bilden visar. Saffran i mat är verkligen gott året om.
Finsällskapet vid matbordet. Vi pratade om en massa roligt och lite löst om att fira kommande jul på någon skidort. Man helt enkelt bokar tidigt och alla som vill med kommer med och hyr stuga. Sen kan man ta med varsin rätt till julbordet och bara mysa sådär utan krav. Dessutom är Matildas bror skidlärare. Det låter inte helt fel detta. Någon av er som firat jul i t ex Sälen eller Ramundberget? Hur var det?
Lillkorven var med på ett hörn där han låg på sittsäcken i köket.

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *