Karré med citron och rosmarin

Lite snabbt och gott på en och samma gång blev gårdagens middag. Till karrén testade vi Cecile potatis som var supergod precis som Apache potatisen. De kommer färdiga att skjutsas in i ugnen. Så bekvämt under veckorna.
Du behöver (4 pers)
4 skivor karré
1 citron (skal och saft från halva citronen)
1 tsk torkad rosmarin
1 msk soja
1 dl vatten
½ dl vispgrädde
peppar, salt, smör, olja
Gör så här
Låt köttet ligga i rumstemperatur någon halvtimma innan du förbereder det. Torka av det och strö på rosmarin, en nypa salt och lite peppar. Låt stå en kvart.
Bryn köttet i lite olja på båda sidorna. Sänk värmen och pyttsa ner citronskal, saft, soja och en liten klick smör. låt köttet steka vidare någon minut på varje sida. Sleva över lite av citronskyn då och då under stekningen. Tillsätt vatten och grädde och vispa runt. Koka upp och låt koka någon minut.
Fortsatt fin vecka!

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *