Schweiz var en lyxig liten vardagspaus

Födelsedagsbarnet Stephan var skälet till att jag svischade iväg till Schweiz över lördag och söndag. Han fyllde 40 år och min vän Gita hade ordnat en stor överraskningsfest till honom.
Det var en så härlig liten helg. Gita hade bokat in oss allihopa på 4 stjärniga Four Points (ett Sheraton hotell) i Sihlcity. Kan verkligen rekommendera det. Finns massor med butiker runt om och ligger ändå lungt.
Vi skrattade, festade, åt choklad, promenerade, och jag sov flera timmar i sträck ostört – Det här behövde jag!
Jag är så tacksam över Gita och Stephan som alltid funnits där då saker har hänt. De har varit där ända sedan jag träffade dem på en surfingkurs vid en lagun i Dominikanska republiken för över 10 år sedan.
Jag landade, 1 timma, försenad i Zurich. Där möttes jag upp av mina vänner Gita och Stephan. Vi åkte till Zurichs högsta byggnad och tog en Prosecco och lite lunch i baren Clouds, som ligger allra högst upp med vidunderlig vy över Zurich.
Efter Clouds checkade vi in på hotellet och jag hade kunnat tillbringa hela min helg i mitt fina rum faktiskt. Men vi bytte om och tog spårvagn in till stan och gick raka vägen till Sprungli, deras superkonditori. Där serveras fantastiska bakverk, och de har en butik där man vill äta och köpa allt. Jag är alltid på Sprungli då jag är i Zurich, det är ett måste.
Efter Sprungli tillbaka till hotellet där vi mötte upp Fransesco som kommit från Frankrike för att delta i festen. Drink i hotellbaren och uppdatering från alla håll.
Sen blev det byta om igen och iväg. Här glömde jag kameran. Festen var så bra. Det var blandat med familj och vänner, tal, dans, mat och mingel.
Så fräsch frukost här: färskpressad juice, färskt bröd, bircher musli, frukt. Som vanligt i Schweiz väldigt mycket styckeförpackat: fruktsallad i små burkar, philadelphia i förslutna förpackningar osv.
Promenad i stan vid zurich see – 22 grader varmt!!
Medköpt lunch från kedjan Nordsee (snabbmatskedja) specialiserad på fisk- och skaldjur. Fett och gott dagen efter festen – avnjöts i loungen i väntan på planet hem.

Linda

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *