Jag är lite inne på mandelmjöl just nu. Gillar den där lätta mandelsmaken i bakverk, några äpplen och kardemumma på det och du har en underbar kaka!
Du behöver
2-3 äpplen + 25 g smör + 1 msk socker
200 g rumsvarmt smör
1 3/4 dl socker
3 ägg
1 3/4 dl vetemjöl
100 g mandelmjöl
1½ msk bakpulver
2 tsk mortlad kardemumma
Gör så här
Sätt ugnen på 175 C
Smörj och mjöla en form med löstagbar kant (22 cm).
Skala äpplena och skär i mindre klyftor. Smält 25 g smör i panna och tillsätt 1 msk socker och i med äppleklyftorna. Fräs på i cirka 10 minuter så de blir lite lätt gyllenbruna och mjuka. Låt dem svalna.
Vispa smör (200 g) och socker (1 3/4 dl). Tillsätt ett ägg i taget och vispa på. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten. Häll i formen. Lägg ut äppelklyftorna jämnt.
In i ugnen cirka 35 min. Låt svalna. Pudra gärna över florsocker vid servering och Vaniljsås blir mums till!
Åh, så ljuvligt god kaka! Kram
Blev jättebra. Tack!
Tror du att man kan använda samma recept till muffins?
Och nu funderar jag på om man kan göra rabarberkaka av det är receptet… 🙂
Det blev väldigt gott! Stekte dem i smör och socker och det blev en väldigt blöt kaka. Nästa gång gör jag nog som man brukar -skär rabarber i bitar och blandar med socker och potatismjöl.