Härliga Bästa Pippi Långstrump

I lördags var vi på ett så härligt Pippi event på Tekniska Museet. Vi tog med oss bästa Cecilia och Nora. Mina fina vän Rose-Marie med Leah var också där. Barnen fick gå på spännande sakletarjakt och vi föräldrar fick en intressant genomgång av spelindustrin, märkning av ålder, våld, grovt språk och framförallt det nya Pippispelet.

Det är ett spel som är lämpligt för barn från 3, men spelas bäst av barn mellan 4 och 10. Man spelar som Pippi (ibland som Herr Nilsson) och får en massa uppdrag som att släcka eldar, hitta pannkakor, äpplen eller fånga bortsprungna katter. Pippi leker även kull med Tommy och Annika och får guldmynt för lyckade uppdrag. Spelet har fått fina recensioner och finns på flera språk.
Då barnen kom tillbaka från sakletarjakt så fick alla prova på Pippispelet, så gulligt spel! Dessutom så går 10 kr från varje sålt spel till SOS Barnbyar. Vi fick höra om den nya barnbyn, Bullerbyn som just nu byggs i Bossangoa i Centralafrikanska Republiken. Den finansieras delvis av pengar från Pippispelet.
I påsen hem fick vi så fina saker! Vi fick först och främst spelet, ATTANS, att vi inte har Nintendo Ds, den mobila konsollen, så vi kan spela det bara. Sen fick vi en så söt handgjord bricka med pippimotiv från årytrays, roliga pippiservetter, pippidocka och sist med inte minst en superfin porslinskopp med pippimotiv från Rörstrand. MEN vem klumpade sig så den åkte i golvet i tusen bitar – JAG! Annie grät och grät över koppen.

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *