Veckans gästinlägg av Jessica Frej

Här skulle jag kunna sitta hela natten och bara se ut över skärgården

SOMMARLOV

Hej på er!

Jag glömde att skriva ett blogginlägg i torsdags som utlovat, men det är okej, jag har ett giltigt skäl. Ni vet hur man alltid pratar om att man ska leva i nuet? Det var det jag gjorde, förklaring följer.

Förra veckan jobbade jag med boken. Jag var hos Maria utanför Göteborg och vi tog pressbilder. Det blev en del bra bilder och många mindre bra. Det här med att båda ska bli snygga på samma bild var inte helt lätt, när Maria log så blundade jag och vice versa. Men några ska vi kunna använda oss av! Sen jobbade vi med förberedelser inför en del möten och presentationer som vi har inbokade i Augusti-September. Nu har vi listorna med vad som behöver göras, det återstår bara att göra det.

Jag och min lilla sous chef

I söndags åkte jag om min mamma till Blidö där vi har lantställe för att förbereda hennes 50-års fest som skulle vara på tisdagen. Jag bakade maränger, pajer och pysslade med allt som gick att förbereda. Mina små kusiner Vilma och Vilgot var också där och hjälpte till med allting. Det gäller dock att ha tålamod och överseende när man lagar mat med småbarn. Marängen blev långt ifrån felfri och jordgubbarna till pajen var närmast helt sönderklämda efter att Vilgot hjälpt till att rensa. Men det gör inget när dom är sötast i hela världen. Festen blev väldigt lyckad och jag lyckades nästan hålla mitt tal till mamma utan att börja gråta det var bara fram mot slutet som det svämmade över. Gästerna sov över och i onsdags sken solen hela dagen så vi badade och drack öl vid poolen. Det var magiskt. När gästerna åkt hem var jag på väg att göra detsamma, men så slog det mig att jag inte var tvungen att åka hem. Jobbet kunde vänta och nu sken faktiskt solen.

Vilgot hade tagit med matsäck som han tyckte var lite viktigare än fisken

Jag bestämde mig för att stanna på Blidö med mormor. Det kändes precis som när jag var liten och tillbringade hela sommarlovet på landet hos mormor. Då som nu stekte vi pannbiff och serverade med klassisk brunsås, ärtor, pressgurka och kokt potatis. Jag och kusinerna gick till sjön och metade . Vi badade och somnade till någon tecknad disneyfilm. Så himla ljuvligt! I huset har vi varken täckning på mobiltelefonen eller uppkoppling till internet så man är helt avskärmad från jobb och stress. Igår bestämde jag mig för att åka hem, mormor blev lite ledsen men var såklart ändå glad att jag stannade längre än planerat.

Jag och Vilma fick en liten aborre

Detta är således anledningen till att jag glömde bort att skriva blogginlägget, jag var helt avkopplad och bortkopplad från yttervärlden och levde sommarlovsliv med mina kusiner och min mormor.

Martin blev jätteglad att jag kom hem och vi gick på bio och köpte smågodis, en riktig fredagskväll.

Nu tänkte jag vara företagsam några dagar och jobba på med boken, baka bröd, koka marmelader, skriva recept, jobba med bilderna, forska i den glutenfria världen och provsmaka alla läckerheter.

Kram!

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *