Ett gäng plättar på dinkel och äppelriv

Gjorde ännu en sats med plättar. Superbra att ha som mellis och snabbvärma i mikron, eller ta med som picknicksnacks. Ibland gör jag dessa plättar på dinkelsikt ibland rågsikt. Jag river alltid ner äpple för det gör dem så saftiga att du inte behöver sylt till dem. Bra när man ska äta dem on-the-go. De går hur bra som helst att frysa. Nu är vi redo inför helgen, skön känsla att ta en massa plättar i frysen att bara plocka ut innan man ska iväg på något.
Du behöver

6 dl mjölk
3 ägg
2 dl dinkelsikt
2 dl vetemjöl
2 äpplen (ekologiska)
2 msk smör
Gör så här
Vispa ihop ägg och hjälften av mjölken. Häll i mjölsorterna och vispa rejält så att alla klumpar försvinner. Tillsätt nu resten av mjölken. Vispa på. Riv äpplena fint och tillsätt till smeten. Rör runt. Smält smöret och rör ner i smeten.
Stek sedan plättarna gyllenbruna på båda sidor i en plättlagg penslad med lite smör.

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *