Sallad på matvete, rostade grönsaker och färskoströra

Mumsig sallad som får mycket smak av de ugnsrostade grönsakerna. Kände att vi behövde en massa grönsaker i oss och jag är svag för matvete som jag tycker är godare än bulgur men liknande konsistens. Kom ihåg att välja en bra olivolja (extra virgine).
Du behöver
2 röda paprikor
1 squash/zucchini
1 rödlök
3 msk olivolja
2 port matvete
3 msk olivolja
½ citron
1 dl kalamataoliver (utan kärnor helst)
persilja
1½ dl creme fraiche
1½ dl philadelphia
salt,peppar
Gör så här
Sätt ugnen på 225 C
Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt
Skär paprika, squash, lök i större bitar och fördela på plåten. Stänk över olivoljan. Salta och peppra.Rosta grönsakerna i ugnen i sådär 20 minuter.
Koka matvetet och blanda sedan med olivoljan och saften från en ½ citron. Rör ner tillsammans med grönsakerna. Dekorera med persiljan
Rör ihop philadelphia med creme fraichen och servera till.

Linda

0 kommentarer

 1. Så fräscht och gott det ser ut! Kram

  Svar:
  Tack du! Kände mig lite som dig Katarina eller Alexandra då jag gjorde den här rätten faktiskt:-) Kram!
  Linda /Matstugan
 2. Hahaha, som mig? 😀 Faktiskt kul att du säger så, för jag gjorde ugnsbakade grönsaker häromdagen, som jag blandade med quinoa och åt med en kall sås! Behöver jag säga att jag tycker det är otroligt gott? Och matvete är faktiskt underskattat, likaså matkorn som jag har hemma nu – gott och matigt <3 Vad sugen jag blev! Perfekt nu också när grönsakerna är så fina 🙂

  Svar:
  Ja, ha ha, som dig, det är liksom din stil kände jag när jag gjorde salladen. Jag kände mig lite som en god vegetarian.
  Linda /Matstugan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *