Dulche de leche blir salted caramel blir…

…cheesecake i glas på nolltid. Tip top då man har ont om tid och ska fixa en dessert, som var fallet med Jacob’s Creek eventet i veckan. Jag hade lite dulche de leche över (dvs kokad kondenserad mjölk). Jag blandade ner lite flingsalt så det blev salted caramel, så himmelskt gott!! Sedan svängde jag ihop en liten dessert. Det blev cheesecake i glas. Jag tycker de små små Oreo kakorna är så söta att toppa med, men du kan givetvis krossa de stora och ha överst, eller inget alls. Eftersom jag gjorde den på en höft så blir det en ungefärlig beskrivning:
Du behöver (för 4)
Dulche de leche (inte ens en halv burk)
flingsalt
jordgubbar
1 dl creme fraiche
1 dl philadelphia
Oreo cookies
Mini oreos
Gör så här
Blanda dulche de leche med lite flingsalt så det blir en lätt salt smak på kolan, dvs salted caramel. Blanda creme fraiche och philadelphia till en jämn röra.
Dela de stora Oreo kakorna och smula ner chokladkexen i glas. Spritsa/skeda ner lite av philadelphiaröran. Klicka ner salted caramel, proppa ner jordgubbar skurna i mindre bitar, mer kex och röra. Toppa med mycket jordgubbar och en liten liten söt oreokaka.
Servera den mer åt det rumsvarma hållet, för kolan och de andra ingredienserna smakar bäst om de inte är kylskåpskalla.

Linda

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *