Gorgonzolasås till kött och fisk – Bästa bästa såsenDå min syster var här inför dopet förra veckan testade jag att göra den med Smetana istället för den vanliga burken Creme Fraichen, det blev supergott det med. Jag har lite snöat in på Smetana för tillfället faktiskt, spännande att testa vad den funkar med. Det jag tycker är toppen med Smetanan är att den är laktosfri och jag har flera vänner som är laktosintoleranta. Köttet är ICA Selections Top Blade (Luffarstek), hur god och mör som helst.

Gorgonzolasås:
1 burk Smetana (du kan även ta 1 burk Creme Fraiche eller lätt Creme Fraiche)
150 g Gorgonzola
2 vitlöksklyftor

Gör så här:

Blanda Smetana, Gorgonzola och vitlöksklyftor i kastrull. Koka upp och låt småputtra några minutrar. Färdigt!


Ps. Annat som blir gott med Smetana är Nougatmousse och Korv Stroganoff

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *