Nytt och läckert från Kronfågel

Frasig kycklinglårfilé med skinnet kvar!

Jag och Rose-Marie var på ett Spot and Tell event som Kronfågel bjöd på. Det var en härlig grillkväll med en massa god kyckling. Skälet var lanseringen av Kronfågels Premiumsortiment, dvs handstyckad kyckling av förstklassiga kycklingdelar och med skinnet kvar. De har också satsat mer på att lyfta fram de 46 gårdar som kycklingen kommer från (Ni kan se respektive gård fint avbildade på Kronfågels förpackningar).Jag blev så överraskad av hur gott det var med skinnet kvar. Det jag kommer ihåg från då jag var liten så var skinnet verkligen inte gott och jag har vägrat äta skinnet, men det här är en helt annan sak. Tricket är att steka delarna med skinnet ner först innan du lägger i ugn eller liknande. Då blir skinnet knaprigt och frasigt och fettet som stannar innanför skinnet gör kycklingen saftigt- Kanongott!

Dessutom blev det avsmakning av Kronfågels grillnyheter: Saftig Kycklingburgare och Grillmix BBQ Smoke, färdiga att lägga direkt på grillen. Det var bara 2 av många nyheter till grillen.

Jag var så mätt att efterrätten på rabarber, jordgubbar, vanilkräm och kardemummasmulor knappt gick ner.

Ps. Anmäl er till Spot and Tell’s nätverk så kan ni också bli inbjudna till upplevelser av olika slag

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *