Sockerkaka med smak av rabarber…

Det här är en riktig snabbis. Jag tog rabarbersaft i,men du kan ta vilken saft som helst som du har hemma t ex jordgubbs-, apelsin-, hallon- eller flädersaft. Det blir en lätt smak av vald saft. Kom ihåg bara att den ska vara koncentrerad.

Du behöver
3 ägg
1½ dl socker
1 dl koncentrerad rabarbersaft
3 dl vetemjöl
2½ tsk vaniljsocker
1½ tsk bakpulver
smör & kokos till formen

Gör så här
Sätt ugnen på 175 C

Smöra formen (24 cm) och ströa med kokos.

Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Vispa i saften sist.

Rör ihop mjöl, bakpulver, vaniljsocker och rör ner i smeten. Häll ner smeten i formen och in i nedre delen av ugnen ca 30-40 min. Den ska vara gyllenbrun på ovansidan. Prova med sticka (tandpetare fungerar utmärkt) så att den är klar. Låt den vila i formen i sådär 15 min innan du tar bort formen.

Linda

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *