Dumplings på flera sätt

Jag och Annie gjorde ju Dumplings till Svensk fågels utmaning ”Pippi på svensk fågel”. Vill ni rösta på mitt bidrag så blir jag verkligen så så glad, gå in HÄR i sådana fall. Vi hade kvar både fyllning och Gyoza skins, så vi testade lite olika sätt att tillaga dumplings. Det finns massor med sätt och man får hitta sin favorit helt enkelt. Det är verkligen så lätt och roligt att göra dem tillsammans med barn, så testa!
Du kan förbereda dumplings och sedan slänga in dem i frysen och helt enkelt bara koka och steka på dem så är de klara. Verkligen helgmys! Här kommer några sätt:

Grunden är likadan se HÄR för recept och tillvägagångssätt.
Frasiga dumplings
De här blev Annies favorit, och jag tyckte också de var kanongoda. Du häller ett tunt lager av neutral olja (alternativt jordnötsolja) i en stekpanna. Antingen så tar du de kokta dumplings eller de ångkokta (se nedan) och steker på dem lätt så de får en gyllenbrun yta. Servera!

Eller så steker du på nygjorda dumplings så de får en gyllenbrun yta. Om du väljer att steka på dem innan de har kokats så häll sedan på lite vatten så att det går halvvägs upp på dumplings. Ångkoka dem klart några minuter i stekpannan.
Ångkokta med Asiatiska bambukorgar
Du kan hitta dessa bambukorgar som används till ångkokning på vilken asiatisk butik som helst. Kostar endast några tior.

Sätt bambukorgen på en kastrull med kokande vatten. Pensla eller doppa dumplings i lite neutral olja. Lägg salladsblad i bambukorgen. Salladsbladen gör att de inte fastnar i korgen. Ångkoka i ca 10 minuter.
Koka dumplings
Det var precis det vi gjorde i inlägget. Jag valde att göra så för att det är ett bra sätt då man gör dumplings första gången och det går snabbt, 3 minuter.
Här huggs det in!
Är det någon annan av er som har ett bra recept eller tips vad gäller dumplings så dela gärna med er i kommentarsfältet till det här inlägget! Jag testar gärna och blir glad för tips!
Blir superglad om du vill rösta på just mitt bidrag. Förutom äran så får det vinnande bidraget en heldag på Skansen för familjen och även en kycklingcheck att lotta ut bland sina läsare. Du röstar HÄR.

Linda

0 kommentarer

  1. Om du ska till Manhattan, NY måste du besöka Vanessas Dumpling house. Folk står utanför på gatan och köar. Jag var där förra veckan och åt både dumplings och sesampannkakor. Måste absolut dit igen! Jag fick själv tipset från sidan: ettannatnewyork

  2. Om du ska till Manhattan, NY måste du besöka Vanessas Dumpling house. Folk står utanför på gatan och köar. Jag var där förra veckan och åt både dumplings och sesampannkakor. Måste absolut dit igen! Jag fick själv tipset från sidan: ettannatnewyork

  3. Leontine: Jadå, Annie är rena proffset nu på dumplings. Hennes special är att göra dem i form av kokosbollar. Fast nu senast vi gjorde så sa hon efter att ha gjort en massa "nu orkar jag inte göra någon mer"!

    Veronica: Tusen tack för tipset, googlade direkt på Vanessas Dumpling House. Åh, så sugen! Jag kommer absolut åka till NY och då är det toppen med tips på bra ställen, tack!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *