Plättar plättar plättar

Jag har gjort ett berg med plättar nu. Var så igång att jag glömde ta kort på berget innan jag kastade in dem i frysen i mindre portionspåsar med några i varje. Men barnen fick sig en omgång till middagen igår. Det här är mina specialplättar faktiskt! Det är rågsikt i och rivet äpple. Jag gjorde massa plättar till Annie då hon var liten, dvs under 1 år. Det är perfekt att ta med i skötväskan i en liten rund burk (de har perfekta plättburkar på GRANIT), eller på picnic. De är lätta att hålla i för en liten hand och lätta att moffa in i munnen. Jag gör dem utan socker och salt såklart, då man har rivet äpple i så behöver man heller ingen sylt för de blir saftiga och söta. Ni kan se själva på receptet:
Du behöver
6 dl mjölk
3 ägg
2 dl rågsikt
2 dl vetemjöl
2 äpplen (ekologiska)
2 msk smör
Gör så här
Vispa ihop ägg och hjälften av mjölken. Häll i mjölsorterna och vispa rejält så att alla klumpar försvinner. Tillsätt nu resten av mjölken. Vispa på. Riv äpplena fint och tillsätt till smeten. Rör runt. Smält smöret och rör ner i smeten.
Stek sedan plättarna gyllenbruna på båda sidor i en plättlagg penslad med lite smör.
Magda fick verkligen inte ha dem i fred, Annie ville absolut ha plättar igår och hon älskade dem, har lovat att grädda nya plättar i veckan, för den här satsen gick åt!!!

Linda

0 kommentarer

  1. Men sötaste, sötaste Magda!

    Jag blir alltid så himla hungrig när jag läser bloggen! Kram från Åre! Ps hälsa Annie och Magda med en varsin puss!

  2. Sofie: Jag började ge Annie och Magda plättar och broccolibuketter som de kan ta själva med fingrarna vid 6 månader

    Katarina: Tack snälla! Stor Kram tillbaka

    Leontine: Bästa! Kram till dig från oss alla 3. Hör av dig när du är tillbaka så vi får träffa dig snart igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *