Jag har gjort ett berg med plättar nu. Var så igång att jag glömde ta kort på berget innan jag kastade in dem i frysen i mindre portionspåsar med några i varje. Men barnen fick sig en omgång till middagen igår. Det här är mina specialplättar faktiskt! Det är rågsikt i och rivet äpple. Jag gjorde massa plättar till Annie då hon var liten, dvs under 1 år. Det är perfekt att ta med i skötväskan i en liten rund burk (de har perfekta plättburkar på GRANIT), eller på picnic. De är lätta att hålla i för en liten hand och lätta att moffa in i munnen. Jag gör dem utan socker och salt såklart, då man har rivet äpple i så behöver man heller ingen sylt för de blir saftiga och söta. Ni kan se själva på receptet:
Du behöver
6 dl mjölk
3 ägg
2 dl rågsikt
2 dl vetemjöl
2 äpplen (ekologiska)
2 msk smör
Gör så här
Vispa ihop ägg och hjälften av mjölken. Häll i mjölsorterna och vispa rejält så att alla klumpar försvinner. Tillsätt nu resten av mjölken. Vispa på. Riv äpplena fint och tillsätt till smeten. Rör runt. Smält smöret och rör ner i smeten.
Stek sedan plättarna gyllenbruna på båda sidor i en plättlagg penslad med lite smör.
Magda fick verkligen inte ha dem i fred, Annie ville absolut ha plättar igår och hon älskade dem, har lovat att grädda nya plättar i veckan, för den här satsen gick åt!!!
Perfekt! Har sett på öppna förskolan att vissa föräldrar har plättar/pannkakor med som mellis. Från vilken månad kan man ge barn dem?!
Vilket bra tips att man kan frysa plättar, det har jag aldrig tänkt på. Magda är så söt på bilderna! Kram
Men sötaste, sötaste Magda!
Jag blir alltid så himla hungrig när jag läser bloggen! Kram från Åre! Ps hälsa Annie och Magda med en varsin puss!
Sofie: Jag började ge Annie och Magda plättar och broccolibuketter som de kan ta själva med fingrarna vid 6 månader
Katarina: Tack snälla! Stor Kram tillbaka
Leontine: Bästa! Kram till dig från oss alla 3. Hör av dig när du är tillbaka så vi får träffa dig snart igen.