Så här gör du Påsktårtan eller vårtårtan

 
 
Det var många som skrev så gulligt om min Påsktårta eller vårtårta så jag tänkte att jag skulle dra hur man gör en sån liten tårta. Det är inte svårt alls faktiskt och man får som sagt massa beröm:-)
Du behöver
1 sats kärleksmums i mindre långpanna 26cmx36cm, se recept HÄR.
Kokos
Grön hushållsfärg
Gul hushållsfärg
Utstickare i blom och fjärilsform
Sockerpasta
Gör så här
 
Till grund gjorde jag kärleksmums i mindre långpanna (26cmx36cm), se recept HÄR. Det enda jag ändrade var att jag färgade kokos grön med grön och gul hushållsfärg. Tog först grönt och plussade på med lite gult för att få den där nysådda, vårgröna färgen på gräset/kokosen. Ös på med kokos så det blir som en gräsmatta.
 
 
Till blommor och fjärilar använde jag sockerpasta. Jag hade sockerpasta över från Annies Kalas som jag använde. Du kan köpa sockerpasta på en massa ställen på nätet eller på Panduro. Stansa ut fjärilar och blommor med hjälp av utstickare från Panduro. Det är så enkelt, bara att kavla ut sockerpastan och stansa ut fjärilarna och blommorna. Jag gjorde dem kvällen innan och böjde upp en del blomblad och fjärilsvingar lite så de torkade till lite så. Jag la flera av fjärilarna lutade. Sen är det bara att dekorera hur du vill.
 
Utstickare 4 st MargueriteUtstickare 3 st fjäril
 
Dekorera tårtan precis som du vill med fjärilar och massa blommor. Den blir garanterat uppskattad och vem gillar inte kärleksmums dessutom?

Linda

4 kommentarer

  1. Vilken vacker tårta i all sin(relativa) enkelhet. Trots det tvingas jag blotta min okunnighet och fråga hur man gör när man färgar kokosflingorna med hushållsfärgen? Bara droppar färgen direkt från flaskan i en skål med kokos, eller? Är det dessutom så att du färgat alla kokos med BÅDE grön och gul färg, eller hälften frön och hälften av mängden med gul färg?? Tacksam för svar på "dumma", men ändå intresserade frågor. MVH!/Christina.

  2. Christina . Ha Ha, jag tyckte det var bra frågor du hade. Jag är precis som du, vill ha väldigt tydliga instruktioner. Ska försöka svara tydligt, annars är det bara att fråga igen. Jag la mycket kokos i en stor skål (använde säkert en halv påse kokos). Sen började jag droppa i lite grön färg och min dotter fick med händerna vända runt kokosen från början till slut. Sen droppade jag i lite mer grön färg för att det blev för lite färg. Sedan tog jag lite gul färg för att få en mer varm grön färg. Jag tog lite åt gången tills jag tyckte det var rätt ton, men hela tiden i samma skål och med allt kokos. Så man droppar alltså färgen från flaskan direkt på kokosen och vänder runt och man färgar all kokos med både grön och gul tills man får den tonen man vill ha. Det var väldigt smidigt med hushållsfärg på kokos. PS. Glöm inte bort bara att den ugnsform jag använder till kärleksmumsen är en mindre ugnsplåt, se receptet. Stort lycka till och berätta gärna hur det gick. Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *