Fläskfilé i dragonsås – lätt som en plätt

Behövde göra en snabbrätt när min bror med flickvän kom över på spontanövernattning. Då är fläskfilé i dragonsås perfekt. Till den känns det på något sätt alltid rätt med färdiga, köpta pommes (som jag i stort aldrig annars äter).
Du behöver
1 korv fläskfilé (ca 500 g)
2½ msk vetemjöl
3 dl vatten
5 msk grädde
1½ msk torkad dragon
1 köttbuljonggrej

smör, salt, peppar


Gör så här
Putsa filén och skär den sen i 1½ cm tjocka skivor. Bryn dem lätt i smör på båda sidor på hög värme i panna. De ska inte genomstekas! Krydda med salt och peppar. Lägg över bitarna i en gryta.

Rör ut mjölet med lite vatten till en jämn smet. Vispa ner vattnet, grädden, dragon och i med buljonggrejen. Häll blandningen över fläskfilén. Koka upp och låt småputtra sådär 5 minuter så att såsen tjockar på sig.

Linda

0 kommentarer

  1. Oj vilket härligt recept, det ska jag lägga på minnet. Fläskfilé brukar jag alltid ha hemma ifall man skulle få besök och dragonen står där i kryddhyllan nästintill orörd!

  2. Mums vad gott =) Kika gärna in på min matblogg och tävla i min nya tävling, perfekt för dig som har barn =)

  3. Bytte ut dragonen mot "örtkryddor provencale" . Jättegott och enkelt recept. Nästa gång kommer jag att byta ut större andel vatten mot mer grädde och reda på idealmjöl. Tack för bra inspiration!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *