Behövde göra en snabbrätt när min bror med flickvän kom över på spontanövernattning. Då är fläskfilé i dragonsås perfekt. Till den känns det på något sätt alltid rätt med färdiga, köpta pommes (som jag i stort aldrig annars äter).
Du behöver
1 korv fläskfilé (ca 500 g)
2½ msk vetemjöl
3 dl vatten
5 msk grädde
1½ msk torkad dragon
1 köttbuljonggrej
smör, salt, peppar
2½ msk vetemjöl
3 dl vatten
5 msk grädde
1½ msk torkad dragon
1 köttbuljonggrej
smör, salt, peppar
Gör så här
Putsa filén och skär den sen i 1½ cm tjocka skivor. Bryn dem lätt i smör på båda sidor på hög värme i panna. De ska inte genomstekas! Krydda med salt och peppar. Lägg över bitarna i en gryta.
Rör ut mjölet med lite vatten till en jämn smet. Vispa ner vattnet, grädden, dragon och i med buljonggrejen. Häll blandningen över fläskfilén. Koka upp och låt småputtra sådär 5 minuter så att såsen tjockar på sig.
Oj vilket härligt recept, det ska jag lägga på minnet. Fläskfilé brukar jag alltid ha hemma ifall man skulle få besök och dragonen står där i kryddhyllan nästintill orörd!
Mums vad gott =) Kika gärna in på min matblogg och tävla i min nya tävling, perfekt för dig som har barn =)
Bytte ut dragonen mot "örtkryddor provencale" . Jättegott och enkelt recept. Nästa gång kommer jag att byta ut större andel vatten mot mer grädde och reda på idealmjöl. Tack för bra inspiration!
Rein Pella – Tack för bra input. Ska absolut testa med örtkryddor provencale. Kan tänka mig att det blir hur gott som helst!