5 Desserter till Alla Hjärtans Dag ♥

creme-brulee-pa-vit-choklad-med-vaniljinsvept-blodapelsin-21

En dessert bara måste man ha på Alla Hjärtans Dag. En ’share-dessert’, något fräscht och dunlätt eller något riktigt chokladigt. Det bästa jag vet och mitt paradkort bland desserter är den här lena Créme Brulée med vaniljinsvept blodapelsin . Alla älskar den, inte underligt alls.  Jag är en förespråkare av rätter och desserter som kan förberedas och det kan du mycket väl med Créme Brulée. Du kan förbereda allt fram till innan du lägger på sockret och bränner av. 

lakrits-creme-brulee-ricottasallad-och-coq-au-vin-mandag3

Vill man göra en variant och man, som mig, gillar lakrits, så gör en Créme Brulée med lakrits – Den där lakritssmaken tillsammans med den lätt kolaaktiga vita chokladen smälter ihop i munnen på ett ljuvligt sätt.

hallondessert-med-vanilj0

Hallondessert med vanilj en väldigt bärig rätt som inte är så tung. Grekisk yoghurt och massa hallon. Syrligt, sött och krämigt. 

chevre-chaud-grillad-flankstek-chokladfondant2

Chokladfondant med touch av kardemumma och spritade citrushallon. Dekadent och så gott att man smäller av. Romantisk dessert. Om man vill göra en chokladfondant så kanske man ska välja en lättare huvudrätt. 

Koladipp

Fräsch frukt med en koladipp att dela.  Ta gärna frukt i säsong som citrusfrukter, svenska äpplen och kiwi. Nu måst jag själv fundera ut vad som ska göras till söndagens middag. Skulle vara roligt att hitta på något nytt, vi får se. 

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *