Sätt ugnen på 180 grader
Smält smöret. Smält chokladen i ett vattenbad. Blanda socker och ägg. Blanda smör och choklad med varandra. (Smöret ska vara fingervarmt). Blanda chokladmixen med äggmixen. Blanda mjöl och bakpulver och sikta över smeten. Använd en slickepott för att blanda. (Hit kan du förbereda dagen innan och t ex hälla i spritspåse och förvara i kylen)
Smöra små ugnsformar. Häll i smeten och baka dem i ca 12 minuter. När de börjar bukta högst upp då är de klara!
Tips: riv ner 5 kaffebönor i smeten för lite extra smak
Pannacotta
Blanda grädde med gelésocker i kastrull. Skrapa ur en vaniljstång och tillsätt vaniljfröna till gräddblandningen. Koka upp och låt koka ½ minut. Dra från spisen och häll upp i portionsformar. Låt stelna i kylen.
Hallon
Värm upp sockerlagen och vänd ner hallon, dra av från värmen (och vispa ner brandyn), låt svalna.
â¥â¥â¥ â¥â¥â¥ â¥â¥â¥ â¥â¥â¥ â¥â¥â¥ â¥â¥â¥ â¥â¥â¥ â¥â¥â¥ â¥â¥â¥ â¥â¥â¥ â¥â¥â¥ â¥â¥â¥ â¥â¥â¥ â¥â¥â¥ â¥â¥â¥ â¥â¥â¥ â¥â¥â¥
Så mycket gott och fint upplagt! Kram
Hur många personer är receptet till?? Måste ge fondanten ett nytt försök!!
Oj, oj, oj… Vad allt såg gott ut. Måste prova göra fondant.
Sofie – Enligt Filip så är det till 2 personer, men receptet räckte gott och väl till 4 chokladfondanter. Kom ihåg bara att vänta tills de precis börjar bukta utåt däruppe, för då är de perfekt klara! Berätta hur det går!