chokladfondant, vaniljpannacotta och hallon till alla hjärtans ♥ dag!

Nu har jag äntligen fått Filip Fasténs recept på chokladfondant!! Jag terroriserade honom med mess (han ångrar nog att han gett mig sitt nummer) tills jag fick det och receptet på den handgjorda raviolin med underbar fyllning. Om ett tag, när han minst anar det, ska jag ta en omgång till med mess för att få kycklingreceptet till för det var fantastiskt!

Nu är det ju så att Alla Hjärtans Dag kommer upp. Jag hade två turturduvor på besök: min bror med flickvän. Så då gjorde jag en romantisk dessert som jag testade på dem. Det blev en desserttallrik att dela på med chokladfondant i hjärtform, vaniljpannacotta i hjärtform och härliga hallon med hackade pistagenötter, och såklart en klick vaniljglass. Man äter den givetvis tillsammans! Allt kan förberedas dessutom!

Du behöver
Chokladfondant
120 g choklad (72%)
120 g smör
4 ägg
160 g socker
70 g mjöl
4 g bakpulver

Vaniljpannacotta
4 dl grädde
1 dl gelésocker
1 vaniljstång
Hallon
100 g frysta hallon
1 dl sockerlag
(3 cl brandy)

Gör så här
Chokladfondant

Sätt ugnen på 180 grader

Smält smöret. Smält chokladen i ett vattenbad. Blanda socker och ägg. Blanda smör och choklad med varandra. (Smöret ska vara fingervarmt). Blanda chokladmixen med äggmixen. Blanda mjöl och bakpulver och sikta över smeten. Använd en slickepott för att blanda. (Hit kan du förbereda dagen innan och t ex hälla i spritspåse och förvara i kylen)

Smöra små ugnsformar. Häll i smeten och baka dem i ca 12 minuter. När de börjar bukta högst upp då är de klara!

Tips: riv ner 5 kaffebönor i smeten för lite extra smak


Pannacotta

Blanda grädde med gelésocker i kastrull. Skrapa ur en vaniljstång och tillsätt vaniljfröna till gräddblandningen. Koka upp och låt koka ½ minut. Dra från spisen och häll upp i portionsformar. Låt stelna i kylen.

Hallon

Värm upp sockerlagen och vänd ner hallon, dra av från värmen (och vispa ner brandyn), låt svalna.

♥♥♥ ♥♥♥ ♥♥♥ ♥♥♥ ♥♥♥ ♥♥♥ ♥♥♥ ♥♥♥ ♥♥♥ ♥♥♥ ♥♥♥ ♥♥♥ ♥♥♥ ♥♥♥ ♥♥♥ ♥♥♥ ♥♥♥

Linda

0 kommentarer

  1. Sofie – Enligt Filip så är det till 2 personer, men receptet räckte gott och väl till 4 chokladfondanter. Kom ihåg bara att vänta tills de precis börjar bukta utåt däruppe, för då är de perfekt klara! Berätta hur det går!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *